Gehandicapten

Iedereen van 18 jaar en ouder is meerderjarig en wordt geacht zelf verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor wat hij doet. Wij noemen dit ook wel handelingsbekwaamheid.

Maar soms zijn er omstandigheden waardoor iemand (tijdelijk) niet meer in staat is om zijn financiƫle belangen goed te behartigen. Dan kan er hulp voor de administratie gezocht worden bij familie, vrienden of hulpverlening. Soms biedt inkomstenbeheer uitkomst. Als deze hulp niet toereikend of voorhanden is kan een zwaardere maatregel als beschermingsbewind nodig zijn. Er wordt dan een bewindvoerder aangesteld die uw geld gaat beheren en daarover afspraken met u maakt.

Door onze persoonlijke en professionele aanpak kunnen veel problemen worden voorkomen. Het is toch een comfortabel gevoel te weten dat iemand uw rekeningen op tijd betaalt en dat er elke week huishoudgeld op uw rekening komt. Ook wordt zo misbruik door anderen voorkomen. Wij garanderen een zeer vertrouwelijke behandeling.

Mocht beschermingsbewind de voorkeur genieten dan kunnen wij dit voor u aanvragen bij het kantongerecht. Afhankelijk van uw financiƫle situatie kunnen wij Bijzondere Bijstand voor u aanvragen.

Aanvraag

Beschermingsbewind of inkomstenbeheer kan aangevraagd worden door de persoon zelf, partner, familie, hulpverlenende organisatie, kantongerecht e.d. U hoeft alleen maar het aanvraagformulier in te vullen door hier te klikken. Heeft u liever telefonisch contact dan kunt u bellen met 088 1262039.

Kosten

Wij berekenen voor onze diensten een klein bedrag per maand, zoals vastgesteld is door het Landelijk Overlegorgaan Kantonrechters (LOK) en de branchevereniging.

Copyright 2019 Kubus Bewindvoering          Privacyverklaring